Izvješće o radu

Godišnje izvješće o radu 2018.g.

Puni naziv sportske udruge Sportsko Rekreativni Centar Labrador
Godina  (datum) osnutka Osnovan 14.04.2011.
Logo (znak) kluba
Adresa Kralja Tomislava 9, 47 000 Karlovac
Telefoni, e-mail, web 047412616, src.labrador@gmail.com, www.judolabrador.hr

 

OIB, IBAN 46756441819, HR1524000081110114444
Predsjednik (mob) Mirsad Bećirović, 0916000616
Izvršni odbor (svi članovi) Mirsad Bećirović, Romija Radočaj Naglić, Danica Rob
Sportski rezultati u sezoni 2017/2018.
Seniori – naziv lige TROSTRUKI DRŽAVNI PRVAK!!!

Mirsad Bećirović karlovački slijepi samuraj obranio je po treći puta naslov državnog prvaka u taekwondo tehničkim formama na 3. Para otvorenom prvenstvu Hrvatske u formama, osvojivši zlatnu medalju u kategoriji P 10 ispred Taekwondo Kluba Karlovac, na natjecanju je sudjelovalo 15 osoba s invaliditetom. 6. otvoreno prvenstvo Hrvatske u formama 2018″ i “3. para otvoreno prvenstvo Hrvatske održano je u dvorani srednje škole “Ban Jelačić” u Zaprešiću. Organizator natjecanja je Hrvatski taekwondo savez, a domaćin Taekwondo klub “Zaprešić”. Sudjelovalo je 249 te 15 osoba s invaliditetom iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske i Hrvatske.

ZLATNA MEDALJA NA 6.ČIGRA OPEN

Mirsad Bećirović osvojio je zlatnu medalju na natjecanju u taekwondo tehničkim formama za osobe s invaliditetom, u kategoriji parapoomsae P 10 ispred Taekwondo kluba Karlovac na 6. Čigra Open održanom u Domu sportova u Zagrebu.

 ZLATNA MEDALJA NA 16. ADIDAS MAKSIMIR KUPU, u parapoosama, taekwondo tehničkim formama, kategorija P10.

 POLAGANJE ZA CRNI POJAS 4.DAN U TAEKWODNOU

Slijepi karlovčanin Mirsad Bećirović, poznat javnosti kao slijepi samuraj, prva je slijepa osoba u povijesti koja je izašla na službeno polaganje za certifikat crnog pojasa 4. DAN Kukkiwon kod Grandmaster Lee Kwang Baea 9.DAN Kukkiwon u dvorani Taekwondo Kluba Karlovac.

KARLOVČANINU MIRSADU BEĆIROVIĆU URUČEN CERTIFIKAT KUKKIWON-A O POLOŽENOM CRNOM POJASU 4.DAN U TEKWONDOU!!!

Karlovčanin Mirsad Bećirović prva je i jedina slijepa osoba u svijetu kojoj je i službeno uručen KUKKIWON certifikat o položenom crnom pojasu 4.DAN u taekwondou. Certifikat mu je uručio osobno grandmaster Miroslav Brežan 9.DAN Kukkiwon, direktor Taekwodno Kluba Karlovac.

HAPKIDO POLAGANJE CRNOG POJASA 1.DAN

Polaganje za crni pojas 1.DAN u hapkidou Mirsada Bećirovića na Međunarodnom kongresu Hapkida u organizaciji Europske Hapkido Unije u Austriji, čime Bećirović postaje jedina slijepa osoba u svijetu nositelj crnog pojasa u hapkidou. Mirsadu je certifikat o položenom crnom pojasu 1.DAN i crni pojas osobno uručio Mladen Kužnik, predsjednik Europske Hapkido Unije. To je jedini uručeni certifikat koji ima potpise svih najvećih europskih hapkido grandmastera.

 

Mirsad Bećirović oduševio je demonstracijom borilačkih vještina najbolje hapkido grandmastere iz Europe te izazvao ovacije publike. Mirsad je tako postao jedina slijepa osoba koja je imala polaganje za crni pojas u hapkidou pred publikom od 500 gledatelja, ispred najvećih hapkido grandmastera, a certifikat i crni pojas uručio mu je osobno Mladen Kužnik predsjednik Europske Hapkido Unije.

REKREACIJSKO PLIVANJE ZA JUNIORE

Sportsko rekreativni centar Labrador intenzivno radi na uključivanju djece i mladih u sportsko rekreativne aktivnosti te smo organizirali rekreacijsko plivanje za juniore SRC Labrador na bazenu Trend Wellness Centra.

 PRVA ŠKOLA KLIZANJA ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE

Prva škola klizanja za slijepe osobe održana je na klizalištu Sokolskog doma, u organizaciji Udruge slijepih USKA-e, Sportsko Rekreativnog Centra Labrador i Športskog društva športova na ledu Karlovac.

U školi su sudjelovali polaznici Mirsad Bećirović, Elena Mrkonja i Valentina Čavlović uz tehničku pomoć i pratnju ekipe iz ŠDŠL Karlovac Luke Kirša, Matije Ratkaja na čelu s dopredsjednikom kluba Domagojem Primužakom. Ispred Udruge slijepih USKA sudjelovale su i volonterke USKA- e Vedrana Miličić i Lucija Čehok, Sandra Milčić, Mirsad Bećirović i Romija Radočaj Naglić.  Predsjednik SRC Labrador Mirsad Bećirović osmislio je i inicirao prvu školu klizanja, te pritom istaknuo kako je ovo samo nastavak kontinuiranog rada na razvoju novih sportova slijepih osoba te motiviranju i uključivanju što većeg broja kako slijepih i slabovidnih osoba, tako i djece i mladih s teškoćama u razvoju na bavljenjem sportsko-rekreativnim aktivnostima koje doprinose razvoju motorike, koordinacije i orijentacije, te su osnova za kvalitetan život.

 Stručno usavršavanje

–       GPDR

Predstavnici Sportsko rekreativnog Centra Labrador predsjenik Mirsad Bećirović i tajnik Romija Radočaj Naglić na seminaru o općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka (GDPR) u sportskim organizacijama u Športskoj Dvorani Mladost u Karlovcu. Seminar je organizirala Zajednica Sportova Karlovačke Županije u suradnji sa Sportskom akademijom PAR University College iz Rijeke.

 “Kognitivno-motorička integracija kod razvoja djece, senzitivne faze razvoja djece sportaša”

Predsjednik Mirsad Bećirović i tajnik Romija Radočaj Naglić nazočili su ispred SRC Labrador teoretskom predavanje na temu “Kognitivno-motorička integracija kod razvoja djece, senzitivne faze razvoja djece sportaša, koje su u Aquatici održali Petar Kuterovac i Iztok Čop.

PRIZNANJA

Slijepom samuraju Mirsadu Bećiroviću u 2018.g. uručena su dva priznanja. Dr. Dragan Primorac izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović uručio je Mirsadu priznanje Hrvatskog Paratekwondo Saveza Hrvatske, a posebno priznanje za doprinos promicanju taekwondo sporta i Taekwondo Kluba Karlovac uručio mu je osobno Grandmaster 9. DAN Miroslav Brežan, direktor Taekwondo Kluba Karlovac. Mirsad Bećirović prva je osoba s invaliditetom koja se natjecala na taekwondo natjecanjima u taekwondo tehničkim formama u konkurenciji sa videćim osobama, a prva je slijepa osoba dvostruki državni prvak i viceprvak u parapoomsama pod ingerencijom Hrvatskog Taekwondo Saveza, natječući se ispred Taekwondo Kluba Karlovac čime je začetnik parapoomsae natjecanja, što je omogućilo i ostalim osobama s invaliditetom da iskušavaju svoje sposobnosti i mogućnosti kroz sportska natjecanja u taekwondo tehničkim formama za osobe s invaliditetom tzv. parapoomsama.

Suradnja i partnerstvo, razvoj međunarodne suradnje i promocija sporta

Svečanom otvorenju međunarodnog taekwondo natjecanja Croatia Karlovac Open i 6. World Hallelujah Cup u povodu 50. godišnjice djelovanja Taekwondo Kluba Karlovac nazočili su brojni uzvanici, Veleposlanik Republike Koreje u Hrvatskoj Park Won Sup i Hyun Boo Choi, predstavnici Svjetske Sportske Misije, izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović dr. Dragan Primorac, u ime Grada Karlovca i gradonačelnika Damira Mandića nazočila je Margarita Maruškić Kulaš, ispred Karlovačke Športske Zajednice Marijeta Čelić te Mirsad Bećirović predsjednik SRC Labrador u pratnji svog tima. Svečanost otvaranja vodila je Romija Radočaj Naglić, tajnik SRC Labrador!

 PRVA EKSPEDICIONISTIČKA ŠKOLA ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE

 Prva eksedicionistička škola za slijepe i slabovidne osobe u suradnji s CEIK Braća Seljan obuhaćala je teorisjka i praktična znanja iz nordijskog hodanja, ronjenja s profesionalnom opremom, jahanja i streličarstva za slijepe i slabovidne osobe.

NORDIJSKO HODANJE

Sportsko rekreativni centar Labrador u suradnji s CEIK-om “Braća Seljan” po prvi put uz pomoć voditelja nordijskog hodanja poznatog planinara i ekspedicioniste Mladena Kuke, predstavio je nordijsko hodanje za slijepe i slabovidne osobe.

Projekt je podržao i predsjednik Hrvatskog sportskog saveza slijepih Duško Petrović, a u demonstraciji aktivnosti i osobno je sudjelovao.

RONJENJE S BOCAMA

U sklopu prve ekspedicionističke škole za slijepe osobe koju provode Sportsko Rekreativni Centar Labrador u suradnji s CEIK Braća Seljan organizirano je ronjenje s bocama za slijepe na Foginovom kupalištu. Članovi  SRC Labrador okušali su se u ronjenju sa bocama zahvaljujući stručnom timu ronilaca s dugogodišnjim iskustvom, na čelu s Tončijem Maslovom osnivačem ronilačkog sporta u Karlovcu, umirovljenim dočasnikom Hrvatske vojske, roniocem i pirotehničarom, Marinom Jarnjakom službenim roniocem Aquatike Slatkovodnog akvarija Karlovac te Deanom Ranitovićem vlasnikom Ronilačkog centra River diving Karlovac. Stručni tim pripremio je profesionalni ronilačku opremu proizvođača Mares. Svi redom istaknuli su kako im je rad sa slijepim osobama veliki izazov i zadovoljstvo!

JAHANJE ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE OSOBE

Jahanje za slijepe i slabovidne osobe u sklopu prve ekspedicionističke škole za slijepe i slabovidne osobe održano je u Konjičkom Klubu Karlovac pod stručnim vodstvom trenerice jahanja Ljiljane Vokić i Mladena Kuke predsjednika CEIK Braća Seljan te uz stručni  tim Sportsko Rekreativnog Centra Labrador.

STRELIČARSTVO ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE OSOBE

Na završnoj, praktičnoj nastavi prve ekspedicionističke škole za slijepe i slabovidne osobe polaznici su imali priliku okušati se u streličarstvu pod vodstvom stručnog tima Streljačkog kluba Dubovac, Dražena Leša i Juraja Flanjka koje je predvodio predsjednik SRC  LABRADOR slijepi sportaš Mirsad Bećirović, glavna pokretačka snaga i motivator ove uspješne i jedinstvene priče koja ostati zapisana u povijesti našeg grada koji je u mnogočemu preteča inovativnih ideja i realizacije istih u našoj domovini pa i u svijetu. Streličarstvo za slijepe osobe za mnoge je danas bilo prvo iskustvo, nevjerojatno i uzbudljivo. Streličarstvo je olimpijski i paraolimpijski sport u kojemu se u svijetu natječu i slijepe osobe. Ovu jedinstvenu u svijetu školu podržao je i predsjednik Hrvatskog Športskog Saveza slijepih Duško Petrović što je od iznimnog značaja za razvoj ovog sporta i u Hrvatskoj.

DODJELA DIPOLOMA POLAZNICIMA PRVE EKSPEDICIONISTIČKE ŠKOLE

U sklopu obilježavanja svečane 21. obljetnice osnutka CEIK Braća Seljan svim polaznicima PRVE Ekspedicionističke škole  dodijeljene i diplome na Vili Anzić.

SUDJELOVANJE SRC LABRADORA NA 10. SAJMU UDRUGA

Sportsko Rekreativni Centar Labrador na jubilarnom 10. Sajmu udruga Grada Karlovca 2018. na čelu s predsjednikom Mirsadom Bećirovićem.

 MOTIVIRANJE I UKLJUČIVANJE U SPORTSKO REKRATIVNE ATIVNOSTI KROZ SURADNJU S AKADEMIJOM BORILAČKIH SPORTOVA EXCALIBUR

Team building djelatnika Udruge slijepih USKA predvodio je Mirsad Bećirović predsjednik SRC Labrador u dvorani našeg poznatog kondicijskog trenera i osnivača Akademije borilačkih sportova Excalibur Maria Tomca. Bećirović inače voditelj sportsko rekreativnih aktivnosti za osobe s invaliditetom sa završenom Hrvatskom Olimpijskom Akademijom uz svoju uspješnu natjecateljsku karijeru kontinuirano radi na uključivanju što većeg broja građana, posebice osoba s invaliditetom, djece i mladih u sport i rekreaciju.

 SRC LABRADOR NA 6. MEĐUNARODNIM SUSRETIMA OSOBA S INVALIDITETOM

Ekipa Sportsko Rekreativnog Centra Labrador na 6. Sportskom susreta osoba s invaliditetom u organizaciji Sportskog saveza invalida Karlovačke županije. Ženska ekipa na čelu s kapetanom Mirsadom Bećirovićem u sastavu Nada Vidović, Valentina Čavlović, Sandra Milčić, Tanja Matešić i Romija Radočaj Naglić, natjecala se u pikadu i visećoj kuglani!!!

Ostale značajne napomene  

Zadnja održana skupština kluba 03.12.2018.

Spisak i broj svih registriranih igrača – sve kategorije Natjecatelj; Mirsad Bećirović, 29.08.1974., -66kg, kategoriziran prema IBSA-i

 

(Međunarodna sportska organizacija slijepih) , kategorija B1, Hrvatski reprezentativac u judu za slijepe (HPO).

Spisak svih trenera Trener; Romija Radočaj Naglić, 22.05.1979., mag. nov., judo majstor 1.DAN, voditelj sportsko rekreativnih aktivnosti za osobe s invaliditetom (HOA,2011.),  Mario Tomac (Akademija borilačkih sportova Excalibur), Mladen Kuka CEIK Braća Seljan

 

___________________________________________________________________________

 

Godišnje izvješće o radu 2017.

Puni naziv sportske udruge SPORTSKO REKRATIVNI CENTAR „LABRADOR“
Godina  (datum) osnutka Osnovan 14.04.2011. kao Judo Klub slijepih Labrador, rješenjem ureda državne uprave u Karlovačkoj Županiji od 06.10.2015. preimenovan u Sportsko Rekreativni Centar “Labrador”
Adresa Kralja Tomislava 9, 47 000 Karlovac
Telefoni, e-mail, web 047412616, src.labrador@gmail.com, www.judolabrador.hr

 

OIB, IBAN 46756441819, HR1524000081110114444
Predsjednik (mob) Mirsad Bećirović, 0916000616
Izvršni odbor (svi članovi) Mirsad Bećirović, Romija Radočaj Naglić, Danica Rob
Sportski rezultati u 2017.
Seniori – naziv lige PROMOCIJA SPORTSKO REKREATIVNIH AKTIVNOSTI I PRVA PLANINARSKA ŠKOLA ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE OSOBE

Sportsko Rekreativni Klub slijepih Labrador  i u 2017. godini proveo je niz promotivnih aktivnosti kojim je bio cilj motivirati djecu i  mlade za bavljenje sportsko rekreativnom aktivnošću, nastavili smo tradiciju provođenja ljetnih i zimskih sportskih kampova, edukacije, prezentacija i demonstracija borilačkih te drugih sportova. Imali smo niz  javnih nastupa na lokalnim i nacionalnim televizijskim postajama kako bi promoviratli važnost sporta i rekreacije te motivirali što veći broj djece i mladih te građana općenito za bavljenje sportom i rekreacijom, surađivali smo sa sportskim klubovima, školama i ostalim institucijama na promociji, edukaciji i motivaciji djece i mladih, a sve su te aktivnosti vjerno pratili lokalni i nacionalni mediji što je doprinjelo i povećanju članstva SRC Labrador, ali i uključivanjem sve većeg broja djece i mladih u razne sportsko rekreativne aktivnosti naših partnerskih klubova. Uz sve navedeno značajan je i doprinos SRC Labrador promociji Republike Hrvatske, Karlovačke Županije, Grada Karlovca kao i krovnih športskih organizacija koje podupiru naš rad, Zajednice Športova Karlovačke Županije i Karlovčke Športske Zajednice.

Najznačajniji sportski rezultati:

KARATE

Mirsad Bećirović osvojio je srebro na 26. Karate Grand Prix Croatia 2017.g. u Samoboru ispred Karate Klub Karlovac 1969., a nastupio je i na Europskom kupu u kickboxingu kojeg je organizirao Kickboxing Klub Karlovac na kojem je prezentirao majstorsku karate katu Basai dai.

TAEKWODNO

Mirsad Bećirović državni je prvak u parapoomsama na 2. Croatia Open Parapoomsae natjecanju, a osvojio je i niz drugih medalja na taekwondo tehničkim natjecanjima među kojima izdvajamo osvojeno 1. mjesto u tehničkim formama na međunarodnom turniru u taekwondo tehničkim formama – parapoomsama na Don Bosco 2017. g. te osvojeno 1.mjesto na međunarodnom taekwodno natjecanju Karlovac Open 2017. također u parapoomsama.

SRC Labrador proveo je niz akcija, promocija sportsko rekreativnih aktivnosti, u cilju uključivanja djece i mladih u sportsko rekreativne aktivnosti, od promocije kuglanja i pikada za slijepe osobe, do uključivanja u jiujitsu treninge slijepih osoba, sudjelovanje u proljetnom sportskom tjednu, prezentacije i promocije višenamjenskog  elektronskog pikada namjenjenog, slijepim osobama, osobama u invalidskim kolicima i djeci vrtićke dobi, o čemu su iscrpno izvještavali mediji.

PRVA PLANINARSKA ŠKOLA ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE OSOBE

Jedna od najvažnih rezultata je Prva Planinarske škole za slijepe i slabovidne osobe u suradnji sa CEIK Braća Seljan i Mladenom Kukom, u  koju je bilo uključeno 12 osoba od čega je devet osoba uspješno i završilo prvu Planinarsku školu za slijepe i slabovidne osobe, jedinstvenu u Hrvatskoj i regiji u sklopu koje su slijepe i slabovidne osobe uspješno savladale teoretski i praktični dio nastave koji je uključivao i zahtjevne uspone na Okić, Japetić, Kanjon Slapnice, Zidane pećine, Pleš, Oštrc i Plešivicu.

Zadnja održana skupština kluba. 08.12.2017. održana je zadnja skupština
Spisak i broj svih registriranih igrača – sve kategorije Natjecatelj; Mirsad Bećirović, 29.08.1974., -66kg, kategoriziran prema IBSA-i (Međunarodna sportska organizacija slijepih) , kategorija B1, Hrvatski reprezentativac u judu za slijepe (HPO).
Spisak svih trenera Trener; Romija Radočaj Naglić, 22.05.1979., mag. nov., judo majstor 1.DAN, voditelj sportsko rekreativnih aktivnosti za osobe s invaliditetom (HOA,2011.), Tadija Orlovića (Judo Klub Karlovac), Mario Tomac (FC Excalibur) i Dario Keča (Karate Klub Karlovac 1969.)

 

 

IZVJEŠĆE O REZULTATIMA SRC LABRADOR U 2016. GODINI

VIŠE NA GOOGLE PLUS PROFILU:

https://plus.google.com/u/1/112841168968204420718

Sportsko rekreativni Centar “Labrador”, KraljaTomislava 9, 47 000 Karlovac
Osnovan 14.04.2011. kao Judo Klub slijepih Labrador, rješenjem ureda državne uprave u Karlovačkoj Županiji od 06.10.2015. preimenovan u Sportsko Rekreativni Centar “Labrador”
Kontakt podaci; 047 412616, 092 2034590, judolabrador@gmail.com, src.labrador@gmail.com,  www.judolabrador.hr
IBAN: HR152400008-1110114444OIB: 46756441819
Osobe ovlaštena za zastupanje;Mirsad Bećirović,predsjednik GSM 0916000616

Romija Radočaj Naglić tajnik GSM 0922034590

Članovi izvršnog odbora; Mirsad Bećirović, Romija Radočaj Naglić, Danica Rob
Zadnja skupština kluba održana je 29.12.2016.godine.
Natjecatelj; Mirsad Bećirović, 29.08.1974., -66kg, kategoriziran prema IBSA-i (Međunarodna sportska organizacija slijepih) , kategorija B1, jedini Hrvatski reprezentativac u judu za slijepe (HPO).
Trener; Romija Radočaj Naglić, 22.05.1979., mag. nov., judo majstor 1.DAN, voditelj sportsko rekreativnih aktivnosti za osobe s invaliditetom (HOA)

Treninzi se održavaju u dvorani Doma OSRH Zrinski u Karlovcu zahvaljujući potpori Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Kondicijske pripreme za svjetska i europska prvenstva održavaju se u dovorani Kluba Borilačkih sportova Excalibur zahvaljujući potpori kondicijskog trenera Maria Tomca.

Klub su u 2016.g. financijski podupirali: Župan Karlovačke Županije Ivan Vučić, Karlovačka Športska zajednica, Zajednica športova Karlovačke županije, Športski Savez invalida Karlovačke županije.

SRC Labrador od 13.12.2016. član je Hrvatskog Športskog Saveza slijepih

Sportski rezultati u sezoni 2015/2016.

PROMOCIJA SPORTSKO REKREATIVNIH AKTIVNOSTI

Sportsko Rekreativni Klub slijepih Labrador u 2016. godini proveo je niz promotivnih aktivnosti kojim je bio cilj motivirati djecu i  mlade za bavljenje sportsko rekreativnom aktivnošću, nastavili smo tradiciju provođenja ljetnih i zimskih sportskih kampova, edukacije, prezentacija i demonstracija borilačkih te drugih sportova. Imali smo niz  javnih nastupa na lokalnim i nacionalnim televizijskim postajama kako bi promoviratli važnost sporta i rekreacije te motivirali što veći broj djece i mladih te građana općenito za bavljenje sportom i rekreacijom, surađivali smo sa sportskim klubovima, školama i ostalim institucijama na promociji, edukaciji i motivaciji djece i mladih, a sve su te aktivnosti vjerno pratili lokalni i nacionalni mediji što je doprinjelo i povećanju članstva SRC Labrador, ali i uključivanjem sve većeg broja djece i mladih u razne sportsko rekreativne aktivnosti naših partnerskih klubova. Uz sve navedeno značajan je i doprinos SRC Labrador promociji Repubike Hrvatske, Karlovačke Županije, Grada Karlovca kao i krovnih športskih organizacija koje podupiru naš rad, Zajednice Športova Karlovačke Županije i Karlovčke Športske Zajednice.

Sportsko Rekreativni Klub Slijepih Labrador član je Sportskog Saveza invalida Karlovačke Županije, a od 13.prosina 2016. godine član je i  Hrvatskog Športskog Saveza Slijepih.

Predsjednik SRC Labrador Mirsad Bećirović i tajnik Romija Radočaj Naglić voditelji su sportko rekreativnih aktivnosti za osobe s invaliditetom, Hrvatsku Olimpijsku Akademiju završili su 2011.g., te kontinuirano promiču važnost edukacije i cjeloživotnog učenja u svim segmentim, posebice u sportu i rekreaciji.

Mirsad Bećirović je podsjećamo prva slijepa osoba koja je završila Hrvatsku Olimpijsku Akademiju. Njegov trenažni proces odvija se  u Domu OSRH Zrinski u Karlovcu, u Klubu Borilačkih sportova Excalibur i Judo Klubu Karlovac pod stručnim vodstvom trenera SRC Labrador Romije Radočaj Naglić, Tadije Orlovića (JK Karlovac), Maria Tomca(FC Excalibur) i Daria Keče (KK Karlovac 1969.)

Kalitetan i stučan tim zaslužan je za dobru pripremljenost i vrhunske rezultate natjecatelja Mirsada Bećirovića čiji su rezultati u 2016. godini impresivni.

Mirsad Bećirović jedini je slijepi majstor borilačkih sportova te nositelj crnog pojasa 3.DAN u taekwodnou, crnog pojasa 1. DAN u judu, jedini je slijepi judo reprezentativac, a kao natjecatelj SRC Labrador natječe se u judu za slijepe u kategoriji do 66 kg, u taekwodno tehničkim formama i parapoomsama ispred TKD Karlovac te karate katama ispred Karate Kluba Karlovac 1969.

Mirsad je kategoriziran prema IBSA u judu  B1 kategorija, dok se u karateu  natječe u kategorij PP3, u taekwodnou se natječe u konkurenciji s videćim osobama u kategoriji MA-3 te u parapoomsama u kategoriji P-10.

KARATE

Mirsad Bećirović osvojio je zlatnu medalju u kategoriji PP3 u karate katama za osobe s invaliditetom na 25. Karate Grand Prixu Croatia 2016.g. u karate katama u Samoboru. Mirsadu je medalju uručila Stephanie Nagl predsjednica komisije za osobe s invaliditetom Svjetske karate federacije. U dva dana na ovom je natjecanju nastupilo 1802 natjecatelja iz 207 klubova iz 23 države.

 

TAEKWODNO

Potom je uslijedio niz medalja na kriterijskim turnirima Hrvatskog Taekwondo Saveza kojima je Mirsad osigurao mjesto u nacionaloj selekciji u tehničkim formama ispred TKD Karlovac.

Mirsad Bećirović, nositelj crnog pojasa 3. DAN u taekwodnou osvojio je zlatnu medalju na 15.Međunarodnom Don Bosco Open natjecanju u taekwodno tehničkim formama u kategoriji parapoomsae seniori, ovaj uspjeh tim je veći jer je Bećirović i osobno zaslužan uz TKD Karlovac i Hrvatski Taekwondo Savez za uvođenje para poomsae kategorije u taekwondou jer se već godinama natječe kao slijepa osoba u konkurenciji sa videćim natjecateljima na službenim natjecanjima. Niz vrhunskih rezltata nastavlja se osvojenim srebrom u kategoriji MA-3 na 10. Feniks Budo Sport Kup 2016.

Potom slijedi još jedan povijesni uspjeh Mirsada Bećirovića, osvojenim  zlatom postaje državni prvak na prvom Hrvatskom Parapoomsae Open – prvenstvu u taekwondo formama za osobe s invalditetom održanom 2016. u Zaprešiću gde je osvojio zlato u kategoriji P-10. Značaj ovog rezultata još je veći kad se podsjetimo da je Mirsad začetnik natjecanja u taekwondo tehničkim formama osoba s invaliditetom koji je ostvario svoj san upisavši se u povijest kao prva slijepa osoba – državni prvak u taekwondo parapoomsama.

Na još jednom kriterijskom turniru Hrvatskog Taekwodno Saveza u taekwondo tehničkim formama Susedgrad Sokol Pokal 2016. godine Mirsad Bećirović osvojio je srebrnu medalju u kategoriji MA1.

Na Croatia Karlovac Open 2016.g na kojem je prvi puta održano natjecanje u parapoomsama Mirsad je osvojio zlato u parapomsama. Bećirović ponovno ispisuje povijest, osvaja zlatnu medalju na  1. Austrian parapoomsae Open 2016. natjecanju A klase u taekwondo tehničkim formama na kojem je izvodio majstorske poomsae sipjin i jitae u kategoriji P10 i svojom izvedbom digao cijelu dvoranu na noge.

Na World Hallelujah Taekwondo Championship 2016. u ŠSD Mladost u Karlovcu Mirsad je osvojio zlatnu medalju u kategoriji parapoomsae P10 ispred Taekwondo Kluba Karlovac, Mirsadu je uručeno i priznanje za promicanje parapoomsae – taekwondo tehničkih formi za slijepe.

JUDO

Naš jedini slijepi judo reprezentativac plasirao se na svjetsku rang listu u judu za slijepe. Intenzivno je radio na promociji juda kao olimpijskog i paraolimpijskog sporta i na motiviranju djece i mladih da se uključe u treninge juda uz pomoć Judo Kluba Karlovac i trenera juda Tadije Orlovića.

Za svoje sportke rezultate u 2016. godini Mirsad Bećirović nagrađen je priznanjem za jednog od najuspješnijih sportaša s invaliditetom Grada Karlovca u 2016. godini, na svečanoj dodjeli održanoj 20. siječnja 2017. u Zorin Domu. Priznanje mu je uručio legendarni hrvatski biciklistički reprezentativac i olimpijac Ivan Levačić. zahvaljujemo na fotografiji sa dodjele  poznatom karlovačom fotoreporteru Denisu Stošiću.

 

Sportom za ljepšu budućnost